• "Come quickly, I am tasting the stars!"

    – Dom Perignon –

Van huis uit ben ik socioloog. In een ver verleden heb ik zelfs als zodanig jaren als universitair docent gewerkt.

Maar het kon niet uitblijven… Ik moest kiezen voor mijn passie: de wijn.

Al meer dan 35 jaar volg ik de wijnwereld op de voet en bezoek ik wijnbouwgebieden en producenten. Mijn interesse gaat uit naar alle goede wijnen waar ook ter wereld, maar mijn hart heb ik met name verpand aan de Franse wijn. Vooral over Bourgogne en Champagne schrijf ik graag. Zie bijvoorbeeld mijn internationaal bekroonde en in vijf talen uitgegeven boek ‘Domaine de la Romanée-Conti’.

“En nu verschijnt dan mijn nieuwste boek over Champagne.”

In het Engels en Nederlands. Als hard copy boek, maar toch vooral als interactief boek. Met prachtige fotografie van Jan Bartelsman. In het interactieve boek komen alle (maar dan ook álle) digitale mogelijkheden samen. De lezer kan doorklikken, scrollen, inzoomen, direct contact opnemen via allerlei links, etc. De lezer kan zijn eigen wandel-, fiets- en/of autoroute digitaal uitzetten.

“Het meest bijzondere zijn de circa 25 digitale kaarten op basis van het Franse kadaster.”

Hierdoor kan men met een Bourgondische bril de wijngaarden, met al hun lieux-dits, bekijken en bestuderen. Het boek volgt in deze de actualiteit op de voet, want er verschijnen steeds meer champagnes als monocru (bijvoorbeeld Aÿ, Le Mesnil-sur-Oger, Ambonnay en Cumières) of zelfs als champagne parcellaire (bijvoorbeeld Joseph Perrier Blanc de Noirs Cumières Premier Cru ‘La Côte à Bras’ 2008 Brut Nature, Emmanuel Brochet Villers-aux-Noeuds Premier Cru Le Mont Benoît Extra Brut of Jacquesson Avize Grand Cru Champ Caïn Extra Brut 2005) op de markt.

“Dit interactieve boek staat garant voor de meest complete digitale leeservaring ooit met betrekking tot Champagne en de champagnes.”

Crum op zijn socials

Crum in het kort

Werkzaamheden

Spreekbeurten, presentaties en proeverijen

Wijnonderwijs: Wijnacademie/Vinologenopleiding en Magister Vini

Vast proefpanellid bij Meron; instituut voor wijnonderzoek en wijnmarketing

Champagne – Le Réveil des Terroirs

Waar te verkrijgen

Bol.com

(Nederlands en Engels)

iBooks Store

(Engels)

Boekhandel

(dichtstbijzijnde boekhandel)

Amazon

(Engels)